Väikelaen

Väikelaenu näol on tegemist vaba sihtottarbelise laenuga eraisikutele. Väikelaen on suurepärane lahendus selleks, et katta erinevaid kulutusi, nagu näiteks puhkusereis või ka ootamatuid väljaminekuid nagu autoremont või katkiläinud kodumasina asendamine. Laenulepingu sõlmimisel ei ole reeglina vaja tagatist, mis teeb selle laenu väga paljudele inimestele kättesaadavaks. Laenuandjal on siiski kohustus kontrollida laenuvõtja maksevõimet ning selle üheks osaks on oma regulaarse sissetuleku tõendamine. Tõendusperioodi pikkus ning sissetuleku suurus sõltub soovitavast laenusummast. Laenusumma jääb tavaliselt mõnesajast kuni mõne tuhande euroni, kuigi on laenuandjaid, kes pakuvad kuni 10 000 euro suurust väikelaenu. Laenuperioodi pikkuseks on reeglina kuni viis aastat.

Kui Sa alustad väikelaenu taotlemist, siis on kindlasti hea teada, et taotlusprotsess on väga kiire ja kui Su laenutaotlus saab positiivse vastuse, jõuab raha Su pangakontole tihtipeale juba mõne tunni jooksul või isegi kiiremini.

Väikelaenu eelised

• Sul ei ole vaja ei tagatist ega käendust
  • Vaba sihtotstarbega laen ehk Sa ei pea kellelegi aru andma, mida laenurahaga teed
  • Taotlusprotsess läheb kiiresti ja on lihtne

Vajalikud dokumendid

• Isikut tõendav dokument (pass või ID kaart), mida kasutatakse isiku tuvastamiseks
  • Internetis või laenukontoris täidetud laenutaotlus
  • Pangakonto väljavõte

Üldised tingimused väikelaenu võtmiseks

• Sa oled vähemalt 18-aastane
  • Sa oled Eesti kodanik või omad kehtivat elamisluba
  • Regulaarne sissetulek vähemalt 300 eurot kuus
  • Laenuperiood kuni 5 aastat
  • Laenusumma on reeglina 300 – 10 000 eurot, sõltudes laenuvõtja maksevõimekusest
  • Aastane intress jääb üldjuhul 15-25% vahele

Olles otsustanud, et väikelaen on see, mida Sa soovid, peaks võrdlema erinevaid laenuandjaid ja nende pakkumisi. Meie veebileht annab Sulle hea ülevaate kõikidest võimalikest variantidest ning toob välja ka selle, millele tasuks laenu valides kindlasti tähelepanu pöörata (nt laenu kogumaksumuse kujunemine).